La Cluj, la Electric Castle, se consumă droguri din prima zi de festival!

Jandarmii clujeni au acţionat în prima zi a festivalului Electric Castle și au constatat 8 infracţiuni de încălcare a legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, informează Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Jandarmeria mai transmite că s-au luat măsuri ferme pentru menţinerea unui climat de siguranţă atât în incinta festivalului, cât şi în proximitatea acestuia. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente care să crească gradul de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool.

Publicitate

Totodată, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat nouă fapte penale care vizează încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile OUG 195/2002. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 10 permise de conducere.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă pe timpul desfăşurării festivalului de muzică şi a asigurat răspunsul operativ în cazul situaţiilor de urgenţă.

Astfel, personalul ISU şi SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 28 de persoane, care nu au fost transportate persoane la unităţile spitaliceşti.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca precizează că activităţile de asigurare a ordinii publice şi control, cât şi cele pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, pentru siguranţa participanţilor. (sursa text: Agerpres, credit foto: Actual de Cluj)

DIstribuie
Publicitate