Se deschid cârciumile și terasele în aer liber

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o serie de măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie cum vor fi redeschiderea teraselor, reluarea transportului internaţional şi a deplasărilor în afara localităţii fără declaraţie, posibilitatea organizării de spectacole şi de competiţii sportive în aer liber.

Legat de turism și sectorul HORECA, președintele a mai spus, la finalul şedinţei de azi, privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19: „Este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puţin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”.

Publicitate

În plus, a menţionat că de la 1 iunie se va putea merge la plajă, cu condiţia păstrării unei distanţe de cel puţin doi metri între şezlonguri.

Nu mai e nevoie de Declarație în afara localității

Despre transport, Klaus Iohannis a declarat: „Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internaţional, rutier şi feroviar, în condiţii de siguranţă, de distanţare şi de igienă. În ce priveşte deplasările în afara localităţii, acestea vor fi libere. Deci, nu va mai fi nevoie de acea Declaraţie când ieşim cu maşina, cu piciorul sau cu bicicleta din localitate”.

Competiții fără spectatori, spectacole cu cel mult 500 spectatori

De asemenea, de la 1 iunie, va fi posibilă organizarea și desfășurarea de evenimente publice în aer liber. Este vorba de spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceştia vor trebui să fie aşezaţi pe scaune, la distanţele care sunt impuse de regulile de distanţare, cu un control foarte strict la intrare şi, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.

„Competiţiile sportive vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori”, a mai punctat președintele. (sursa foto: Deutsche Welle)

DIstribuie
Publicitate