Măsurile din România, cam la fel ca în celelalte țări

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Emil-Răzvan Pîrjol, responsabil al Direcţiei de Turism, ne comunică faptul că vor fi elaborate norme pentru turişti, nu doar pentru agenții economici.

Norme care să le confere oaspeților acea siguranţă sanitară de care au nevoie și care nu vor fi total diferite de măsuri luate în alte ţări. Aceasta pentru ca turistul, indiferent că este român sau străin va întâmpina acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce.

Publicitate

Același oficial a menționat că păstrarea distanţei sociale vor fi necesari doi metri între şezlonguri, la terase se va păstra distanţa fizică între clienţi, iar operatorii vor purta măşti şi mănuşi.

„Cu siguranţă vor fi măsuri şi pentru turişti. Ceea ce am elaborat împreună cu mediul privat au fost măsurile de redeschidere din punct de vedere operaţional pentru toată partea staffului şi operatorilor, iar în discuţiile pe care le-am avut cu mediul privat vom elabora şi nişte norme pentru turişti care să le confere acea siguranţă sanitară de care au nevoie.

Ceea ce am încercat în permanenţă a fost să elaborăm nişte norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, tocmai pentru ca turistul, fie el român sau turist internaţional, să îşi regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol.

DIstribuie
Publicitate