Se reia lucrul în Uzina Ford de la Craiova

Ford a reluat azi, 4 mai, gradual, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa. Iar în România, la uzina de la Craiova, activitatea se va relua în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.

Ford România informează, într-un comunicat, că angajaţii sunt anunţaţi de supervizorul/ team leader-ul lor, dacă este cazul să vină la muncă.

Publicitate

Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Măsuri obligatorii la intrarea în fabrică

Angajaţii vor trebui să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătăţii, pentru a se permite accesul în uzină, un chestionar simplu, privind starea de sănătate individuală.

La fiecare poartă de acces în fabrică vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii, pentru a identifica persoanele care au febră. Pentru a-i proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

Condiții de lucru în uzina de la Craiova

Angajaţii vor păstra o distanţă de cel puţin 2 metri faţă de cei din jur, vor evita formarea de grupuri mai mari de trei persoane şi sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate. Cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă (frigidere, cuptoare cu microunde) nu vor fi puse în funcţiune! Cu toate acestea, chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise.

Toate persoanele din incinta companiei vor purta mască pe faţă în mod obligatoriu. Mai mult, în anumite situaţii, vor folosi și o vizieră, pentru a reduce riscul răspândirii infecţiei în fabrică.

Ford România a suplimentat nu numai materialele de curăţare, dar a și mărit frecvența operațiunilor de curățenie și dezinfectare, începând cu luna trecută.

Angajaţii vor avea acces la materiale de curăţare corespunzătoare, pentru a se asigura că îşi pot păstra curate propriile zone de lucru şi că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.

Drum la fabrică, prin transport public sau personal

Compania a contactat furnizorii de transport interni şi externi şi le-a comunicat să asigure suficiente autobuze/ tramvaie pentru transportul public, cât şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50 la sută din capacitatea maximă.

În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult două persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.

Ford va produce măști de protecție

Comunicatul mai precizează că Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui purtate de oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază. (sursa: Comunicat de presă Ford România)

DIstribuie
Publicitate