La revedere, bufet suedez la mic dejun?

Preşedinte ales al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) din vara anului 2016, Dragoș Anastasiu s-a referit, într-o apariție la Digi 24, la măsurile care probabil vor fi implementate în unităţile de cazare. A vorbit (și) de modul în care se va servi masa sau felul în care vor fi distribuite locurile pe plajă.

„Nu pot să spun să sunt deţinătorul unor adevăruri absolute sau că pot să anticipez toate măsurile pe care specialiştii medicali şi politici le vor pune în practică. Dar, mă uit ce se întâmplă în alte ţări şi vă dau un simplu exemplu: s-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neapărat bufetul suedez la micul dejun, ca să nu mai stăm la coadă şi să ni se servească la masă. S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toţi într-un restaurant şi să fim obligaţi să scoatem jumătate din mesele de acolo. S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă. S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecţie puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măşti.

Publicitate

N-am fost obişnuiţi cu o astfel de viaţă şi un astfel de mod de a face turism, dar, cu siguranţă, ne vom obişnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearşaf lângă cearşaf şi va trebui să ne distanţăm cumva unii de ceilalţi. Aici sunt două categorii de teme sau de măsuri, iar unele ţin pur şi simplu de bunul simţ şi ar trebui să le respectăm mai mereu. Poate să ne şi pupăm mai puţin când ne vedem, să ne îmbrăţişăm mai puţin. Noi suntem mai latini şi mai focoşi şi avem toate aceste porniri, pe care, de exemplu, în Germania nu le vezi”, a comentat preşedintele AHK România, antreprenor și investitor cu experiență în turismul autohton.

De asemenea, Dragoș Anastasiu a susţinut faptul că mediul de afaceri din România se află în dialog cu Guvernul României, pentru stabilirea măsurilor de relansare a economiei.

Aflați de AICI când vor fi deschise hotelurile, pensiunile și tot ce înseamnă cârciumi în România.

DIstribuie
Publicitate