Importăm modelul german? Sau…

Mediul de afaceri din România se află în dialog cu Guvernul României, pentru stabilirea măsurilor de relansare a economiei, a afirmat Dragoș Anastasiu, om de afaceri și preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România).

„Nu ştim chiar tot ce se pregăteşte. Suntem în dialog cu Guvernul, dar cumva mai avem de colaborat aici, să vedem împreună care sunt măsurile de relansare. S-a tot discutat despre modelul german, cu numele «Kurzarbeit», mai precis combinaţia între şomaj tehnic şi munca normală, acolo unde contractul nu poate să intre în plin din prima şi unde va trebui să revenim încet, încet. Cred că asta va fi principala măsură la care şi Guvernul se gândeşte.

Publicitate

Pe de altă parte, sunt o serie întreagă de firme mici, şi mă uit în zona turismului, la agenţiile de turism, care de, aproape două luni, nu mai au niciun venit. În schimb, sunt asaltate de turiştii care ar vrea să-şi ia banii înapoi sau să aibă siguranţă că vor putea să călătorească anul acesta sau anul viitor.
Mai sunt restaurantele şi hotelurile unde vor trebui măsuri speciale, pentru că aceste firme se aflau pe plajă când a venit «tsunamiul» şi au fost luate, iar acolo trebuie cumva o atenţie deosebită din partea tuturor”, a afirmat Dragoş Anastasiu.

Dragoș Anastasiu (56 ani) este medic de profesie. A absolvit Universitatea J.W.Goethe din Frankfurt în 1991 și a lucrat la Spitalul Universitar St.Markus din Frankfurt până în 1995. Este patron al Grupului Eurolines (fondat în 1995), președinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), membru în Consilul Director al Coaliției pentru Dezvoltarea României și un apropiat al PNL. (sursa foto: Libertatea)

Pe data de 21 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, după 15 mai, se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de către autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, doar dacă numărul infecţiilor şi cel al deceselor scade.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat, zilele trecute, că, deocamdată, după data de 15 mai, este sigur că vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse persoanelor, dar în anumite condiţii.

Aflați de AICI când vor fi deschise hotelurile, pensiunile și tot ce înseamnă cârciumi în România.

Aici găsiți posibile măsuri anti COVID-19, după redeschiderea sezonului turistic și a unităților de alimentație publică (restaurante, pizzerii, baruri și cafenele, fast-food-uri).

DIstribuie
Publicitate