Din 15 aprilie vor fi măști peste tot

Foto: Sky NEWS

Producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la 1 milion de bucăţi zilnic, începând din 15 aprilie, astfel că, din acea dată, nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu măşti. Anunțul a fost făcut de Virgil Popescu (ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri).

„Exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, în acest moment există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce 120.000 – 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 – 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie. Practic, putem să dublăm această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti pe zi”, a declarat Virgil Popescu, la Digi 24.

Publicitate

Ministrul Economiei a adăugat că măștile vor fi distribuite populaţiei şi personalului de asigurare a ordinii şi a măsurilor de carantină.

Nu în ultimul rând, același oficial guvernamental a dezvăluit că în această săptămână pot începe testele pentru ventilatorul mecanic proiectat în România.

DIstribuie
Publicitate