Primăria Făgăraș a anulat toate evenimentele din acest an

Foto: Silviu PRESCORNIȚOIU

Primăria Municipiului Făgăraș a anulat toate evenimentele pe care le organiza în cursul acestui an, inclusiv Zilele Cetății – cea mai reprezentativă manifestare a cumunității făgărășene. Și nici nu va finanța alte activități de gen, ale asociațiilor și fundațiilor.

„Anulăm toate evenimentele din 2020 și dotăm Spitalul Municipal cu ventilatoare mecanice și teste COVID-19”, explică primarul Gheorghe Sucaciu.

Publicitate

„Primăria Făgăraș anulează toate evenimentele care urmau să se desfășoare anul acesta, inclusiv Zilele Cetății, prevăzute în calendarul manifestărilor cultural-educative, sportive și artistice. De asemenea, instituția nu va mai acorda granturi asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, suma totală de 787.000 de lei va fi redirecționată către Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș. Banii vor fi folosiți la achiziționarea de ventilatoare mecanice pentru dotarea paturilor de la Terapie Intensivă, cumpărarea de teste COVID-19 și a unui tunel pentru dezinfecția personalului medical”, se spune în comunicatul Primăriei.

De asemenea, primarul Sucaciu a avut o discuție cu 18 primari ai comunelor din apropierea municipiului și i-a invitat să contribuie cu bani din bugetele locale, pentru dotarea unității spitalicești care deservește toată Țara Făgărașului.

„Decizia de a rectifica bugetul și de a redirecționa banii de la toate activitățile culturale de pe raza municipiului Făgăraș este luată în contextul pandemiei de coronavirus. Este imperios necesar să facem acest lucru.

Mai mult, am vorbit cu colegii primari din Țara Făgărașului și vor veni în sprijin tot prin rectificări bugetare, pentru achiziționarea echipamentelor necesare. Comunitățile pe care ei le conduc sunt deservite de același spital”, declară primarul Gheorghe Sucaciu.

DIstribuie
Publicitate