Făgărașul refuză să primească pacienți cu COVID-19 de la Brașov

Spitalul Municipal Făgăraș refuză preluarea pacienților cu COVID-19, transferați de alte spitale din județul Brașov, pentru că, astfel, va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există.

Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al unității spitalicești, a susținut o videoconferință de presă, în care a solicitat medicilor să rămână la locul de muncă și cere ministrului Sănătății să revină asupra deciziei. De asemenea, îi cere prim-ministrului Ludovic Orban să oprească „incompetența conducerii județene”, care „se face responsabilă de acte cu caracter criminogen”.

Publicitate

„Până atunci, Spitalul nostru Municipal nu va accepta niciun pacient infectat cu acest virus, de la niciun spital din județul Brașov! Nicio ambulanță cu pacienți infectați cu COVID-19 nu va intra în spitalul din Făgăraș”, este mesajul ferm al autorităților făgărășene.

Cele mai apropiate spitale de urgență de Spitalul Dr. Aurel Tulbure, ambele aflate la circa 75 kilometri, sunt cele din Brașov și Sibiu.

DIstribuie
Publicitate