Tranzacția Sage Automotive Interiors – Adient, analizată de Consiliul Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) și pentru că reprezintă o operaţiune de concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei, achiziția afacerii cu materiale textile pentru interioare auto aparţinând Grupului Adient de către Sage Automotive Interiors Inc, din SUA se află în analiză.

Fondată oficial în octombrie 2009, în Statele Unite ale Americii, Sage Automotive Interiors este un important furnizor de materiale textile tehnice pentru interioare auto. Compania operează în mai multe țări: Mexic, Brazilia, Italia, Polonia, China, SUA și, mai nou, România. În 2008 a fost preluată de corporația japoneză Asahi Kasei.

Publicitate

Asahi Kasei Corporation este listată la Bursa din Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în domenii precum produse chimice, materiale de construcţii, produse farmaceutice şi dispozitive medicale. Grupul nipon activează în Asia, în general.

Pentru a-și extinde activitatea în Europa în domeniul producției de textile pentru autoturisme, Sage Automotive Interiors Inc. dorește să achiziționeze divizia de textile a grupului Adient. Pentru ca tranzacția să fie finalizată, este nevoie de acordul autorităților de supraveghere a concurenței, printre care și Consiliul Concurenței din România.

Pentru că Adient este prezent în țara noastră prin SC Adient Automotive România SRL, companie ce are ca obiect de activitate fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

La începutul lunii martie, Sage Automotive Interiors Inc. a dezvăluit că a ajuns la o înțelegere cu grupul Adient pentru a cumpăra fabricile de textile auto pentru suma de 175 milioane dolari.

Consiliul Concurenței anunță că eventualele observaţii şi puncte de vedere asupra tranzacției Sage Automotive Interiors – Adient pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

DIstribuie
Publicitate