Primarul Făgărașului – reacție responsabilă, de bun simț, despre diaspora

Foto: Salut Făgăraș

Într-o postare pe contul său de Facebook, primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, vorbește despre susținerea românilor din diaspora: „Românii din diaspora, blamați de la începutul crizei create de noul coronavirus, ne întind o mână de sprijin, tuturor. Prin Fundația Regen/Regen Foundation, aceștia au donat 24.000 de dolari în fondul «Împreună pentru sănătate», înființat de Fundația Comunitară «Țara Făgărașului» pentru dotarea Spitalului Municipal Făgăraș cu echipamente medicale. Zilele trecute, aceeași organizație non-guvernamentală a mai donat 1.000 de euro cu același scop. Mulțumesc în numele tuturor!

Publicitate

Edilul Făgărașului arată însă cu degetul spre o parte din concetățenii repatriați: „Este adevărat, s-au întors în țară persoane iresponsabile. Un exemplu elocvent sunt cele care tocmai au ieșit din carantina instituționalizată, lăsând dezastru în urma lor, într-unul dintre centrele din orașul nostru – vor răspunde în fața legii”.

Gheorghe Sucaciu: „Distanțarea socială nu înseamnă respingerea aproapelui”

Primarul Municipiului Făgăraș privește realist realitatea și face apel la empatie și solidaritate: „Pe de altă parte, sunt români care au rămas fără locurile de muncă și locuințele din străinătate, singura lor alternativă fiind să se întoarcă acasă. Și au respectat toate regulile impuse de autorități.

Cei mai mulți, însă, au conștientizat pericolul și au ales să rămână în țările adoptive, dacă și-au permis, pentru a-și proteja familiile și, implicit, pe noi ceilalți.

În aceste vremuri, distanțarea socială nu înseamnă respingerea aproapelui, ci protejarea lui. Avem nevoie să ne sprijinim unii pe ceilalți mai mult decât oricând, dar respectând toate sfaturile și indicațiile specialiștilor din sistemul sanitar. Astfel ne vom putea întoarce mai repede la obiceiurile de dinainte”.

DIstribuie
Publicitate