Ordin: Imnul României se difuzează pe străzi, sâmbăta și duminica

Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 54/ 28.03.202, având în vedere prevederile Decretului Președintelui României nr. 195/ 2020 privind instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României, în temeiul art. 7 alin. 5 din Ordonața de urgență a Guvernului nr. 30/ 2007, privind organizarea și funcționarea Ministerului de Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr, 15/ 2008, cu modificările și completările ulterioare ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Velea, a dat următorul Ordin:

Articol unic 1. Pe perioada stării de urgență, autospecialele aparținând structurilor Poliției Române, Poliției Românde Frontieră și Jandarmeriei Române, aflate în activități de patrulare pe timp de zi, difuzează, prin sistemele de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale Imnului de Stat al României;

Publicitate

2. Difuzarea se realizează, cu autospeciala în staționare, în zilele de sâmbătă și duminică, la orele 17 și 21.

3. Șefii structurilor prevăzute la alin. 1 dispun măsuri pentru pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitatea adecvată, precum și pentru instruirea personalului din subordine privind aplicarea măsurilor prezentului ordin.

4. Prezentul ordin se aplică începând cu data de 28 martie 2020.

DIstribuie
Publicitate