Firmele de taximetrie din Sibiu oferă curse gratuite pentru aprovizionarea vârstnicilor

Foto: Turnul Sfatului.

„Solidaritate” este unul dintre cuvintele la ordinea zilei, în aceste vremuri dificile pe care România, ca și toată lumea, le traversează, odată cu declanșarea pandemiei „Coronavirus” și instalarea Stării de urgență.

Un bun exemplu ni-l oferă mai multe firme de taximetrie din Sibiu, care au sărit în ajutorul vârstnicilor și persoanelor fără nici un sprijin social, care nu se pot aproviziona cu cele necesare, de-ale gurii și pentru sănătate.

Publicitate

Astfel, taximetriștii au pus gratuit la dispoziția Primăriei Municipiului Sibiu autoturisme pentru transportul voluntarilor și asitenților sociali care ajută vârstnicii peste 65 de ani, aprovizionându-i cu alimente și medicamente.

ASTRID CORA FODOR, primarul Municipiului Sibiu: „E îmbucurătoare solidaritatea și implicarea de care dă încă o dată dovadă întreaga comunitate, de la voluntarii care îi ajută pe cei cu posibilități reduse și până la marile companii din oraș, care oferă sprijin financiar spitalelor din Sibiu. Este un motiv de încredere pentru noi toți că vom trece împreună cu bine peste această încercare. Le mulțumesc, public, tuturor pentru implicare și pentru sprijinul oferit comunității, chiar dacă și aceste firme, la rândul lor, trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar cauzată de reducerea activității. Îi felicit și le transmit aprecierea mea pentru acest gest”.

În plus, dispeceratele 953 și 924, Pronto, Iuly 77 SRL și Denitax SRL oferă 80 de pungi cu alimente de bază neperisabile, persoanelor fără nici un sprijin social, care nu se pot aproviziona cu mâncare. Alimentele vor ajunge la persoanele vârstnice, luate în evidența Direcției de Asistență Socială, care nu au aparținători și nici posibilități financiare să-și cumpere cele de trebuință. (sursa: Ora de Sibiu)

DIstribuie
Publicitate