Previzibil: s-au amânat Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Premierul Japoniei Shinzo Abe ți președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie-9 august 2020, vor trebui amânte.

Thomas Bach, președintele CIO, John Coates, președintele Comisiei de coordonare a CIO, Christophe De Kepper, directorul general al CIO și Christophe Dubi, directorul executiv CIO al Jocurilor Olimpice, pe de-o parte și Shinzo Abe, premierul Japoniei, Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo, Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare a celei de a 32-a ediții a Jocurilor și ministrul olimpic Hashimoto Seiko, pe de altă parte, au avut în această dimineață o convorbire telefonică de urgență.

Publicitate

Presedintele Bach și premierul Abe și-au exprimat îngrijorarea în legătura cu răspândirea virusului COVID-19 în lume și au analizat cum afectează această pandemie viața oamenilor și impactul semnificativ pe care îl are asupra pregătirii sportivilor la nivel mondial pentru Jocuri.

Pandemia se „accelerează”

În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate astăzi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) – potrivit cărora pandemia COVID-19 se „accelerează”, existând peste 375.000 de cazuri înregistrate acum în aproape fiecare țară, numar în creștere de la oră la oră – președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că întrecerile din cadrul Tokyo 2020 trebuie reprogramate.

Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020 în 2021

S-a convenit că, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați, cea de a 32-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice va trebui să se țină nu mai tarziu de vara anului 2021, păstrându-se aceeași denumire – Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020.

Flacăra Olimpică rămâne în „Țara Soarelui Răsare”

Cu aeronava specială Tokyo 2020 Go, Flacăra Olimpică a sosit pe tărâm nipon dup 56 de ani, pe aeroportul bazei aeriene a armatei japoneze din prefectura Miyazaki. A fost coborâtă din avion de doua vedete ale sportului japonez: Saori Yoshida (de 3 ori campioană olimpică și de 13 ori campioană mondială la lupte categoria 53 kg) și judoka Tadahiro Nomura (triplu campion olimpic la judo categoria -60 kg).

Liderii au convenit că Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ar putea constitui speranța întregii omeniri în aceste vremuri tulburi și că Flacăra Olimpică ar putea deveni „lumina de la capatul tunelului” în care se află lumea, în prezent.

Prin urmare, s-a mai convenit ca Flacăra Olimpică să râmână în Japonia.

Momentele cruciale din istoria Jocurilor Olimpice au fost prezentate, deunăzi, în PRO SPORT, într-un articol semnat de Daniel Nazare.

DIstribuie
Publicitate