La Brașov, banii de la Biserică s-au dus la Sănătate. Cu acceptul Mitropolitului!

Consiliul Județean Brașov și-a susținut ședința extraordinară de azi, 24 martie, în regim online, fiind aprobat proiectul de rectificare bugetară, în urma căruia spitalele brașovene primesc sume suplimentare din care să susțină achizițiile necesare în lupta cu SARS-CoV-2.

„În total, bugetul spitalelor și al asistenței sociale a fost suplimentat cu suma de 3.906.380 lei.

Publicitate

Pentru aparatură și echipamente medicale, materiale sanitare, stimulente financiare, suma pusă la dispoziția spitalelor publice subordonate este de 12.465.150 lei (care înseamnă o suplimentare de 2.769.380 lei și realocarea din bugetul inițial a sumei de 9.695.770 lei)”, informează CJ Brașov.

Detaliat, situația pe cifre și o găsiți AICI.

De asemenea, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea: „Vreau să apreciez și să salut inițiativa Înalt Prea Sființiei Sale, Mitropolitul Ardealului, care a considerat de cuviință ca anul acesta ghidurile pe care le aveam pe culte să fie anulate, iar acest sume, care erau puse la dispoziția bisericilor, să fie folosite pentru toate unitățile medicale”.

Proiectele sportive și culturala – amânate

„S-a luat decizia ca tot ceea ce înseamnă proiecte culturale și sportive pe care Consiliul Județean le derula să fie amânate, până la sfârșitul lunii mai, în așa fel încât să vedem modul în care va evolua situația în România.

S-a luat decizia pentru a nu valida anumite proiecte care vor fi în incapacitatea de a se desfășura tocmai datorită faptului că perioada următoare va fi o perioadă cu restricții, cu probleme foarte multe, care vor ține de regulile stabilite prin hotărârile de la nivel național. Și cred că acest lucru putea duce la imposibilitatea de a organiza acele evenimente. Vom reveni asupra lor, în cazul în care situația se va îmbunătăți”, a mai declarat Veștea.

Amânarea proiectelor nu era inițial pe Ordinea de zi, a apărut la Diverse.

Județul intră în Asociația Valea Prahovei în Acțiune

Pe lângă multele hotărâri aprobate în „Extraordinara” de azi au „trecut” și:

– participarea UAT Județul Brașov, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune”, cu aprobarea Actului constitutiv și a Statutului asociației;
– aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, consolidare și schimbare de destinație a clădirii Olimpia”.

DIstribuie
Publicitate