Domeniul HORECA din Brașov se clatină, CCI Brașov trage semnalul de alarmă!

Foto: Dan Străți - La Pas prin Brașov

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Brașov, trage un semnal de alarmă la nivelul autorităților centrale, pentru a găsi cât mai rapid, măsuri pertinente care să vină în sprijinul antreprenorilor cu afaceri în acest sector de activitate grav afectat.

Aceasta după ce CCI Brașov a realizat un studiu cu privire la dimensiunea domeniului HORECA la nivelul județului Brașov și la impactul direct a acestor măsuri asupra acesteia, din punct de vedere economic și social. Studiu la finalul căruia s-au tras următoarele concluzii:

„1. În județul Brașov, există un număr de peste 1.600 de firme, care au un obiect de activitate principal din industria ospitalității (clasa CAEN 55 – Hoteluri și alte facilități de cazare și clasa CAEN – 56 Restaurante și alte activități de servicii de alimentație);

Publicitate

2. Aceste firme însumează peste 10.300 de salariați din peste 100 de localități din județul Brașov;

3. Conform ultimului bilanț depus de către firmele din domeniul HORECA, cifra de afaceri a fost peste 1,1 miliarde lei;

4. În Municipiul Brașov, lucrează peste 5000 de salariați în acest domeniu, firmele realizând peste 55% din cifra de afaceri;

5. Deși afacerile din domeniu nu mai sunt deschise publicului, acestea generează cheltuieli lunare obligatorii (facturi de chirii, facturi de utilități, de leasing-uri, contribuții și salarii pentru angajați etc.).”

În comunicatul CCI Brașov se mai menționează și faptul că Brașovul, care este compus din 3 mari zone turistice de interes (Poiana Brașov, zona Moeciu-Bran și Valea Prahovei), este pe locul 2 la nivel naţional ca număr de turişti, după capitala Bucureşti.

„În concluzie, considerăm că domeniul HORECA din județul Brasov, și nu numai, necesită o atenție sporită, pentru a nu se ajunge la un colaps al industriei, în perioada imediat următoare”, se mai adaugă în comunicatul semnat de Silviu Costea (foto, președinte CCI Brașov) și Cosmin Roșia-Micu (director general). (Foto: Dan Străți – La Pas prin Brașov)

DIstribuie
Publicitate