Restaurantele, fast-food-urile și pizzeriile din Brașov, în vreme de pandemie

Foto: Millenium Pub & Café - Facebook.

În criza mondială „Coronavirus”, unitățile de alimentație publică din Brașov s-au adaptat din mers: livrări la client – la domiciliu sau la muncă (făcute de propriul personal sau prin intermediul curierilor – Glovo sau FoodPanda), ori direct de la sursă (local) – comenzi ridicate de client.

Printre măsurile luate pe întreg teritoriul României, pentru prevenirea răspândirii noului tip de Coronavirus, începând de joi, 19 martie 2020, a fost suspendată activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activități organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile din interiorul sau exteriorul locației.

Totuși, este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil de activități de comercializare care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client.

Publicitate

Multe din unitățile HORECA (restaurante, fast-food-uri, pizzerii, bistro-uri, taverne) de pe raza municipiului Brașov s-au repliat și și-au reorganizat activitatea, în așa fel încât să facă livrări la domiciliu și la locul de muncă.

Mâncare acasă sau la birou, de la Roata Norocului

Foto: Roata Norocului Official – Facebook.

Amplasat la „buza” drumului spre Poiana Brașov, Roata Norocului este unul dintre cele mai apreciate și cunoscute restaurante de la poalele Tâmpei, cu un istoric aparte, deschis în anul 1991 de Nicolae Mihăilă, cârciumar de poveste și un om de toată isprava, sub forma unei afaceri de familie.

În această perioadă de criză, clienții Restaurantului Roata Norocului pot face comenzi la pachet, telefonic, la 0744.54.86.84, zilnic, în intervalul orar 11-20.

Roata Norocului a devenit și este cunoscută prin preparatele tradiționale românești, printre care celebra ciorbă de burtă, renumiții mititei, ispititorul biftec tartar pregătit în fața clientului, saramura de crap cu mămăliguță și delicioșii papanași cu gem și smântână.

Millenium Pub & Café: comenzi la restaurant sau telefonice

Millenium Pub & Café este unul din locurile de popas cu ștaif și destul de mare căutare în centrul Brașovului – zona Teatrul „Sică Alexandrescu”. Unitatea preia și onorează comenzi fie la punctul său de lucru, fie telefonic 0727.228.000.

„Rămânem aceeași echipă Millenium, care de 21 de ani a încercat să nu vă dezamăgească. Daca voi nu puteți să veniți la noi, pot veni bucatele la voi. Împreună și la bine, și la greu! Vă mulțumim pentru încredere!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a unității.

Bistro de l’Arte face livrări la prânz și după-amiaza

Foto: Bistro de l’Arte – Facebook.

Deschis în decembrie 2000, Bistro de l’Arte este unul dintre cele mai vechi localuri brașovene apărute după regimul comunist, un bistro cochet, cald și cu personalitate, amplasat parcă de când lumea în Piața Enescu, sub acoperișul unei clădiri istorice, construită la sfârșitul secolului al 16-lea.

Bistro de l’Arte onorează comenzi acasă sau la birou, pe care le preia doar prin mesageria Facebook (momentan!), fiind nevoie de nume, telefon, adresa completă, mâncarea aleasă (conform meniului zilei).

În funcție de comenzi, livrările se efectuează în două ture, de la ora 12 și de la ora 16.

„Acoperim Blumăna, Avangarden, Scriitorilor, Răcădau, Centrul Vechi, dar și alte cartiere, la cerere. Livrarea se face în caserole de unică folosință, biodegradabile. Comanda minimă este de 50 de lei, nu există comision de livrare! Plata se face, pentru moment, prin POS-ul mobil, prezent la livrare, în cazuri speciale și numerar”, anunță Bistro de l’Arte, pe pagina de Facebook.

Restaurantul Gaura Dulce livrează prin Glovo

Foto: Restaurant Gaura Dulce Brasov – Facebook.

Aproape de Piața Sfatului, în spatele bătrânului Cerb Carpatin (restaurant legendar, complex din 1963), trecătorii, turiști sau localnici, dau peste două unități apărute după anul 2000, Bistro Casa Hirscher și Gaura Dulce.

Ambele sunt închise până la noi ordine, cu mențiunea că doar Restaurantul Gaura Dulce le oferă clienților comenzi la domiciliu sau la locul de muncă, prin intermediul Glovo, între orele 12-22.

Despre Gaura Dulce și cunoscutele-i flechii servite pe cârpător (fund de lemn mare), tăiate ca tăițeii, presărate cu piper și sare și stropite generos cu vin cu borviz (apă minerală, în maghiară), ne-a povestit Sextil Pușcariu în „Brașovul de Altădată”, cea mai reprezentativă monografie scrisă a comunității brașovene.

La Ceaun: reducere de 20% la preluarea mâncării de la restaurant

La Ceaun este un mic restaurant tradițional, deschis de câțiva ani, care servește în principal supe si tocane, pregătite proaspăt în fiecare zi, cu ingrediente locale, în cele două locații deschise – mă rog, acum închise publicului -, din centrul Brașovului: str. Michael Weiss (fosta Armata Roșie) și Piața Sfatului.

„Menținem încă deschisă locația din Piața Sfatului, nr. 11-12, asigurându-vă că ținem cont cu strictețe de recomandările autorităților: igienă strictă pe toate planurile, evitarea aglomerației etc.

Vă anunțăm că de aici se poate lua mâncare la pachet. Cei ce vor lua la pachet direct din restaurant, vor beneficia de un discount de 20%.

De asemenea, se poate face comandă telefonică de mâncare la pachet la acest număr de telefon: 0771.088.535. Să ne revedem și auzim cu bine!”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a localului din Piața Sfatului.

Restaurantul Prato: o porție de focaccia din partea casei

Foto: Restaurant Prato – Facebook.

Restaurantul Prato de pe strada Michael Weiss onorează comenzi la cerere (comandă minimă: 100 lei), preparatele fiind livrate în limita stocului disponibil. Cererile se preiau telefonic, la numărul 0720.444.422, orar 12-20, sau online, prin mesaj trimis la adresa de e-mail eat@prato.ro.

„Durata de livrare este de 90 de minute. Livrăm doar în zona orașului Brașov, pentru a putea să păstrăm calitatea preparatelor. Din partea casei oferim o porție de focaccia.

De asemenea, preluăm comenzi cu ridicare personală, fără comandă minimă. Plasați comanda cu 60 de minute înainte de ridicare. Din partea casei – o porție de focaccia”, comunică Restaurantul Prato.

Restaurantul Ceasu’ Rău vine la tine!

Foto: Restaurant Ceasu’ Rau – Facebook.

Restaurantele din grupul Sergiana și-au suspendat activitatea, și ele. Aici vorbim de: Restaurantul Sergiana de pe strada Mureșenilor, Casa Tudor de pe Avram Iancu, Ceasu’ Rău și Nec’s de lângă Aula Universității „Transilvania”, Sub Cetate de la Râșnov și Stâna Turistică din Poiana Brașov (Poiana Mică).

„Cu toţii trebuie să ne adaptăm la cerinţele momentului, iar dacă putem fi de folos altora, e bine s-o facem. Pentru noi, asta înseamnă să facem mâncare bună şi gustoasă, ca la mama acasă, iar noutatea e că de acum Restaurantul Ceasu’ Rău vine la Tine! Pentru că iniţiem un nou program de livrări:

– poţi face comenzi telefonice: 0723.297.993, 0268.476.670;
– poţi ridica preparatele comandate de la Restaurantul Ceasu’ Rău sau ţi le livrăm noi;
– poţi face plata cu cardul şi ne permitem să îţi recomandăm această modalitate;
– nu uita că poţi face şi comenzi prin platforma GLOVO!

Te rugăm să reţii că primim comenzi în intervalul orar 12-19.30”, transmite Sergian Grup.

Livrări la domiciliu cu City Food sau direct de la Casa Berarului

City Food Brașov le stă la dispoziție clienților, prin serviciul „Livrări la domiciliu”, zilnic, orele 11-18 (telefoane: 0728.424.841, 0268.330.611, e-mail: comanda@cityfood.ro). De asemenea, de la Casa Berarului poate fi ridicat pentru acasă meniul zilei, în sistem „To go” (la pachet), zilnic, orele 11-16.

Alte restaurante din Brașov cu serviciu de livrări

Foto: Restaurant 4Amici – Facebook.

Restaurantul 4Amici a anunțat că în perioada 17-22 martie va funcționa în fiecare zi, de la ora 11 la ora 19. „Pentru persoanele care nu se pot deplasa la locație sau nu doresc să se expună în această perioadă, vă punem la dispoziție serviciul de comenzi online atât pe site-ul nostru, cât și pe aplicația FoodPanda”, adaugă conducerea localului.

Restaurant Pilvax (mâncare ungurească și ardelenească) informează: „Comenzile se preiau prin mesageria Facebook și la numărul de telefon: 0268.475.829. Puteți prelua pachetul și în restaurant. Comanda minimă este de 50 ron, astfel nu există comision de livrare. Plata se face, pentru moment, doar prin POS-ul mobil, prezent la livrator.

Program comenzi, între 9:00 și 11:30, cu livrare la orele de prânz. Comenzile venite după această oră vor ajunge la Dumneavoastră între 15:00 și 17:00. Zonele de livrare sunt: Blumăna, Avangarden, Scriitorilor, Răcădau, Centrul Vechi. Livrarea se face în caserole de unică folosință, biodegradabile”.

Restaurantul Am Rosenanger (bucătărie germană) oferă produse de origini germanice, de prin Germania, Elvetia, Austria și chiar România. Preia comenzi (0746.614.345 sau prin intermediul mesageriei Facebook) și livrează zilnic, între orele 13 și 15. De altfel, există și posibilitatea ridicării comenzii de la ușa restaurantului nostru, din Piața George Enescu, nr. 13.

Restaurantul Bella Muzica (preparatele specifice mexicane, ungureşti si tradiţionale) își așteaptă clienții pentru a-și ridica mâncarea comandată, între orele 13-21.

Restaurantul Sub Tâmpa (fost Casa Pădurarului) asigură livrări (intervalul orar 12-21:30) și comenzi de la locație. Transportul este gratuit, comanda minimă este în valoare de 50 lei, meniul îl găsiți pe site-ul restaurantului și pe pagina de Facebook Sub Tampa. Comenzile se fac telefonic: 0740.316.661. (foto: Millenium Pub & Café – Facebook)

DIstribuie
Publicitate