Ana Hotels își închide unitățile din Poiana Brașov și București

Moment istoric pentru Athenee Palace Hilton din București: îşi suspendă activitatea, după mai bine de un secol, în care i-au trecut pragul Regele Carol al II-lea, președintele SUA, Richard Nixon, celebrități ale României și din toate colțurile lumii.

Grupul de firme Ana Hotels, deținut și controlat de familia omului de afaceri George Copos, informează opinia publică de suspendarea activității unităților hoteliere pe care le are în proprietate și pe care le operează, pe toată perioada stării de urgență din România, din cauza crizei „Coronavirus”.

Publicitate

Este vorba de hotelurile Sport, Poiana și Bradul 7 ANA SPA din Poiana Braşov, precum și de hotelul Athenee Palace Hilton din București. De asemenea, deschiderea Hotelului Europa şi a resort-ului ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord a fost amânată. În plus, ANA SPA de la Crowne Plaza Bucharest și-a închis accesul în zona de piscină, saune și jacuzzi.

Închiderea – e drept, temporară -, a hotelului Athenee Palace Hilton reprezintă un moment inedit și unic în istoria unității. Inaugurat în anul 1914, hotelul a avut o activitate neîntreruptă de atunci, până acum, în 2020, când criza „Coronavirus” a făcut ca de luni, 23 martie, să-și închidă porțile.

„2 războaie mondiale, 39 de ani de comunism, o Revoluţie a oamenilor liberi şi multe alte timpuri de cumpănă, tulburi, aspre sau pline de speranţă, ne-au scris istoria. De mai bine de un secol, uşile noastre nu s-au închis niciodată. Am supravietuit – prin restaurare, reconstrucţie, prin oamenii care au suflat viaţă, între peretii acestei clădiri. Pe oameni trebuie să îi protejăm. Suntem responsabili, împreună”, se scrie în comunicatul Grupului ANA Hotels.

Regele Carol al II-lea, scriitorii Geo Bogza, Octavian Goga și Camil Petrescu, sclipitorul poet Nichita Stănescu, Eugen Barbu sau Corneliu Vadim Tudor, președintele Statelor Unite, Richard Nixon și o sumedenie de staruri internaționale au călcat pragul distinsei locații, ale cărei amintiri de salon le găsiți povestite AICI, de „Mitică” Stoian. Bagajistul curier, care a ajuns în decursul timpului director general al societății!

DIstribuie
Publicitate