Acțiunile Uber și Lyft – în creștere, piața taxiurilor – în cădere liberă

Directorul executiv Dara Khosrowshahi a declarat că Uber Technologies Inc are „rezerve suficiente, de circa 10 miliarde de dolari de numerar liber la sfârşitul lunii februarie”, pentru a depăşi criza provocată de epidemia de coronavirus.

Subliniind faptul că „în orice criză, lichidităţile sunt esenţiale”, omul de afaceri iraniano-american Khosrowshahi a spus că „într-un scenariu extrem, în care afacerile de taximetrie vor scădea cu 80% pentru restul anului, Uber va mai avea numerar liber de 4 miliarde de dolari”.

Publicitate

Ca urmare a acestor afirmații și luări de poziție, acţiunile Uber Technologies au crescut joi cu până la 44%! Cu ricoșeu, și acţiunile companiei americane concurente, Lyft Inc, s-au majorat cu 34%, în urma comentariilor încrezătoare ale şefului de la Uber.

„Uber şi Lyft au început să suspende cursele de ride-sharing pe platformele lor din Statele Unite şi Canada, ca urmare a apelurilor autorităţilor pentru distanţare socială din cauza virusului. Acţiunile lor au scăzut, iar valoarea Uber s-a înjumătăţit în acest an, în timp ce capitalizarea Lyft a scăzut cu 65%”, relatează News.Ro. (foto: REUTERS/ Anushree Fadnavis)

DIstribuie
Publicitate