Vinul Unirii, lansat de Jidvei la Centenar

Cu ocazia Primului Centenar al României Mari, Jidvei a lansat Vinul Unirii, un „produs aniversar care celebrează acest moment de sărbătoare a tuturor românilor”. „Vinul Unirii a luat naștere din dorința noastră, a marii familii Jidvei, de a reda prezentului ceea ce trecutul ne-a dăruit mai valoros, de a pune în lumină acele sentimente și trăiri care aduse împreună au făcut posibilă îndeplinirea celui mai puternic act din istoria României. Cred că trebuie să ne mărturisim bucuria că suntem români. Acesta este mesajul cel mai important pe care trebuie să îl transmitem tinerilor”, afirmă ing. Claudiu Necșulescu, președinte Jidvei.

Feteasca Regală și Roze sub marca Vinul Unirii

Pentru Vinul Unirii, Jidvei a ales două sortimente: Feteasca Regală, care a fost identificată pentru prima dată în anii 1920, chiar pe podgoria Târnave, considerată și „patria” acestui soi, ce se întinde pe o suprafață de peste 800 hectare, și Roze, un cupaj din soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Shyraz.

Publicitate

„Un soi pur românesc, născut în Transilvania, Feteasca Regală aduce la această sărbătoare vioiciunea sa limpede și strălucitoare, impunându-se prin prospețime și fructuozitate, dar și prin aciditatea revigorantă și echilibrul perfect al aromelor sale de citrice, măr verde și note de flori albe. În același timp, roze-ul cu nuanțe vișinii, delicat și plin de strălucire, este o declarație de bucurie și de speranță, o explozie de primăvară, de arome intense și calde, gust amplu și onctuos cu note de merișoare, cireșe negre și coacăze roșii”, declară Ioan Buia, director de vinificație Jidvei.

Campania „Moment de Mare Unire”

Odată cu lansarea produsului aniversar, Jidvei anunță campania națională „Moment de Mare Unire”, pe care o va desfășura pe tot parcursul anului 2018. Campania are două componente principale (evenimente și concursuri) și este împărțită în mai multe secțiuni (Cuvinte de Mare Unire, Artă de Mare Unire și Muzică de Mare Unire).

Despre compania Jidvei

Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj și Bălcaciu. Compania Jidvei produce vinuri de origine controlată de pe Valea Târnavelor. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 150 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume. (Foto: Jidvei)

DIstribuie
Publicitate