Opel Crossland X, cel mai sigur dintre noile crossovere de clasă B

Euro NCAP a anunțat premiile „Cel mai bun din clasa sa în 2017” și Opel Crossland X, crossoverul din segmentul B, a fost declarat câștigător la categoria sa. În cadrul clasamentelor de siguranță publicate în noiembrie anul trecut, Euro NCAP a acordat Crossland X punctajul maxim de cinci stele la cele patru categorii evaluate: protecția adulților, protecția copiilor, protecția pietonilor și sistemele de asistență pentru siguranță.

Crossland X s-a descurcat excelent în special în cadrul testelor de impact lateral, unde a obţinut punctajul maxim atât în ceea ce priveşte protecţia adulţilor, cât şi a copiilor.

Pe lângă echipamentele de siguranţă din dotarea standard, cum ar fi sistemul de avertizare privind somnolenţa şoferului şi sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie, Opel Crossland X oferă şi unele inovaţii opţionale pentru sporirea siguranţei în timpul deplasării: sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor şi frânare automată de urgenţă, sistemul de detectare a somnolenţei şoferului, farurile LED integrale de înaltă tehnologie, camera video pentru marşarier cu vedere panoramică la 180 de grade şi asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral sunt doar câteva dintre acestea.

Publicitate
Compact la exterior, spaţios şi versatil la interior, disponibil în două culori şi având un aspect modern de SUV, Opel Crossland X a convins deja peste 80.000 de clienţi din toată Europa de la lansarea sa pe piaţă în 2017.
DIstribuie
Publicitate