Producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch a fost cumpărat de Fitbit

La nici un an de la lansare, brandul Vector, lansat de ingineri români şi oameni de afaceri de la Londra, a fost achiziţionat de Fitbit, cea mai mare companie pe piața de brățări și ceasuri inteligente.

Compania americană Fitbit a cumpărat drepturile intelectuale ale Vector Watch și echipa care a creat ceasurile inteligente realizate de companie.

Publicitate

Preţul tranzacţiei nu a fost anunţat. În trecut, Fitbit achiziţionase alt brand din domeniu, Pebble, pentru o suma de până la 40 de milioane de dolari.

Ceasurile produse sub numele Vector Watch vor continua să funcționeze, acestea nu ar fi în pericol să își piardă din capabilități precum cele Pebble. Garanția pentru aceste ceasuri încă mai este valabilă, iar posesorii acestor dispozitive încă vor mai primi suport.

De când a fost înființată și până acum, compania autohtonă Vector a reușit să atragă atenția pe piață cu dispozitivele sale de tipul smartwatch, care se remarcau prin autonomia de aproximativ 30 de zile, un ecran LCD cu tehnologie e-ink şi pot funcţiona atât pe iOS, cât şi pe Android sau Windows Phone.

Sistemul de operare al ceasului a fost oferit producatorilor de aplicaţii, care au putut crea feţe. Astfel, ceasurile Vector au fost apreciate pentru design-ul lor, reuşind să se apropie de look-ul unui ceas obişnuit. Ceasurile au o carcasa de oţel inoxidabil, sticlă rezistentă şi rezistă la 50 de metri adâncime în apă.

Confrom fondatorului Andrei Pitis, care a confirmat tranzacția, Fitbit a cumpărat Vector Watch pentru platforma sa software și pentru echipa de design. Cel mai probabil, compania din San Francisco va integra aceste resurse în sprijinul propriilor produse.

Deocamdată, Fitbit nu a anunțat oficial tranzacția.

DIstribuie
Publicitate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*