MedLife – cea mai mare listare la Bursă, din acest an

medlife-hiperclinica

Unul din cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private de pe piaţa din România, MedLife vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucuresti, 8,84 milioane prin vânzarea de titluri, ceea ce reprezintă  44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, reprezentând participaţiile deţinute de acţionarii minoritari ai companiei.

Publicitate

Pachetul de acţiuni care va fi pus la vânzare, după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiara din România, este deţinut de Fondul de private equity V4C, care va vinde întreaga sa participaţie de 36,25%, în timp ce IFC va realiza un exit parţial a deţinerii sale curente de 12,75% în MedLife.

„Prin intermediul  acestei oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică de a investi în liderul  pieţei private de sănătate din România şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est, pentru a obţine expunerea la piaţa cu cea mai mare rată de creştere a serviciilor medicale private în ECE şi să facă parte dintr-o călătorie uimitoare, care a început acum 20 de ani şi este departe de a fi finalizată”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Familia Marcu va ramâne acţionar majoritar cu 51% din acţiunile companiei şi nu va vinde nicio acţiune. IFC va deţine cel puţin 5% din acţiunile companiei la finalizarea ofertei. (foto: romaniajournal.ro)

DIstribuie
Publicitate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*