Invenția unui brașovean: aparat de fitness inspirat din lumea crustaceelor!

Este un brand nou în materie de fitness, conceput în anul 2015, de către brașoveanul Flavius Țurcanu, fondator al FitEducation, centru sportiv de studiu al mişcării care oferă servicii de educare, formare și consultanță pentru corporații gigant ca Virgin Active, Queenax si Nike. Este un aparat realizat dintr-o compoziție metalică de înaltă calitate și rezistență, utilizat în cadrul programelor de fitness, cu scopul clar de a combina antrenamentele de forță cu cele de tip 3D.

Mai întîi a fost ideea! CRAB a apărut din nevoia utilizării unui aparat suficient de versatil, care să fie folosit în orice spațiu, interior sau exterior, adaptat pentru exerciții cu sau fără antrenor personal ori pentru programe individuale sau în grupuri mici și care să reducă timpul de antrenament. Forma i-a fost inspirată din aspectul crustaceelor, care trăiesc în apă și în afara ei, pe nisip, acestora fiindu-le recunoscute calitățile de adaptare la mediu și comportamentul complex.

Publicitate

flavius-turcanu-crab-brasov-romaniaÎnainte de lansare, Flavius Țurcanu a studiat piața dispozitivelor utilizate în domeniul fitness-ului și a protejat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) atât aspectul estetic al produsului proaspăt creat, ca model industrial, cât și denumirea asociată acestuia ca marcă. Ceea ce îi conferă un drept de exclusivitate și o asigurare a individualității acestuia!
Bineînțeles, a urmat pasul următor: valorificarea drepturilor asupra produsului, prin exploatarea capacității lui versatile, prezentată sub dimensiuni, greutăți și culori diferite, adaptate stilurilor athletic, best si flow. Sistemul conceput în jurul acestui aparat de fitness a presupus investiții de peste 80.000 euro (realizare, promovare, sesiuni de formare a instructorilor). Orice persoană care dorește să îl folosească fie în antrenamente individuale acasă, fie în sală, în antrenamente de grup, îl poate achiziționa la un preț de 120 euro. Lor li se adaugă cei care doresc să devină antrenori în sistem CRAB, beneficiari ai cursurilor specifice, de formare.

crab„Este aparatul care te face să apreciezi fiecare centimentru din structura lui, pentru că este utilizabil în intregimea lui”, afirmă inventatorul.
Apariția lui ne arată faptul că domeniul sportului este permanent generator de creații utilitare, în primul rând pentru că nevoia de atingere a unor performanțe deosebite de către sportivi determină și crearea unor astfel de dispozitive sau instrumente.

În România, ca de altfel în toate țările Uniunii Europene și de pe întregul mapamond, creatorii de produse au posibilitatea să le protejeze unicitatea acestora, prin înregistrarea la OSIM ca mărci, brevete sau design și le pot extinde protecția la nivel comunitar și internațional.

Flavius Țurcanu își desfășoară activitatea de formator și consultant pentru cluburi sportive și de antrenor personal în România, la Brașov și în Italia, la Milano, iar la ora actuală produsul pe care l-a creat reprezintă un întreg ansamblu de tehnici complexe, menite să îmbunătățească prestațiile sportive ale utilizatorilor săi.

DIstribuie
Publicitate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*